Hajtetoválás

Kopaszodás elleni fejbőrtetoválás

A mikro hajpigmentáció (hajtetoválás) módszerét a tudomány, a művészet, a kreativitás, és a kozmetika kifejlesztett kombinációja adja. Ez az jelenti, hogy Ön egy biztonságos módszert talált, mely maximális esztétikai eredményt nyújt. Biztos lehet benne, hogy hajának, fejbőre állapota képzett kezekbe kerül.

A mikro hajpigmentáció kezelés egyre népszerűbbé válik, és egyre nagyobb teret kap a köztudatban. Számomra vendégeim jelentik a legjobb marketinget, hiszen megosztják pozitív tapasztalataikat a világgal a kezeléssel, és a nevemmel kapcsolatban. Vendégeim úgy érzik, hogy az eljárás minden szempontból kedvező hatással volt életükre, önbizalmuk nőtt, önértékelésük is pozitív irányba változott.

A kopaszság több féle lehet, akár teljes, akár részleges, akár csak foltokban hiányzik a haj, ezzel a különleges módszerrel optikailag dúsabbnak hat a haj. Teljesen észrevétlen, diszkrét módszer. Sokakat, elsősorban a férfiakat zavarja a kopaszodás, de egyre több hölgy is szenved a táplálkozás és a modern kori betegségek miatt a krónikus hajhullástól. A férfiak hormonjai miatt sokkal hamarabb elindul a kopaszodás (természetesen nem mindenkinél) Amikor már mindent kipróbáltak, csodaszerek egész tárházát és csak nem nőtt vissza az áhított hajkorona, akkor érdemes elgondolkodni a hajtetováláson. A hajbeültetés nagyon kockázatos, drága és elsősorban fájdalmas, ráadásul ezt a módszert csak a saját, meglévő hajból lehet kivenni úgy, hogy hajhagymákat vesznek ki egy adott területről, és ültetik be oda, ahol hiányzik.

Így csak korlátozottan lehet átültetni haj mennyiséget. A hajtetoválás ezzel szemben egy fájdalommentes, lényegesen olcsóbb technológia. Azon a területen, ahol a haj kihullott (ennek oka különböző lehet, akár genetikai, akár betegség, akár baleset vagy műtét okozta) pótoljuk a fejbőrön, persze csak optikailag a hajat. Olyan a hatása, mint amikor valakinek van haja, de leborotválja, vagy hajvágó géppel letolják, és éppen kezd visszanőni. Igazából leginkább borostához lehet hasonlítani a végeredményt, csak ez a fejbőrön lesz. Azoknak kínál tehát ez biztonságos megoldást, akiknek amúgy is tüsi hajuk volt, géppel nyírták. (Akik hosszú, fésülhető hajat szeretnének, azoknak ez sajnos nem megoldás.) Viszont aki a hajtetoválást választja, annak garantáltan megnő az önbizalma, férfiasabb lesz a megjelenése.

A hajtetoválás a közösen megbeszélt és a kopasz fejbőrön előre berajzolt területen történik, bőrfelület érzéstelenítéssel. Az érzéstelenítés Lidocain folyadékkal, vagy géllel történik, nem injekcióval, de lehetőség van egyéni érzékenység szerint helyi érzéstelenítő injekciót is kérni. A hajtetoválás során pigmenteket injektálok a felületre. Időigényes ugyan, de nem fájdalmas! A terület nagyságától függően 1-4 óráig is tarthat az eljárás. Az ár szintén a tetoválandó terület nagyságától függ, épp ezért minden esetben javasolt egy személyes ingyenes konzultáció. A konzultáció alkalmával azt is megbeszéljük, hogy elegendő-e egy alkalom, vagy vissza kell jönni még egy sűrítő kezelésre, hiszen a fejbőr a kezelés alatt bepirosodhat, kicsit megduzzad, így a teljes gyógyulás után lehet látni a végleges állapotot.


Péter még 2013 őszén úgy érkezett hozzám, hogy felül hosszabbra növesztette a haját, speciális anyagokkal próbálta a hiányzó részt elfedni, és a hosszabbal takargatta. Több fejbőr-mikropigmentáció kezelés után a haját már olyan rövidre vágatta, amire egyébként is vágyott, elől a skalpívét is úgy alakítottam ki, ahogy ő szerette volna. Elmondása szerint senki nem vette észre a változást, mert fokozatosan sűrítettem, és a haját is fokozatosan vágatta rövidre. Ez az "optikailag hajsűrítő" módszer sem végleges, évente kell karban tartani hogy egységes és természetes maradjon, viszont tized annyiba kerül mint a hajbeültetés, kockázatmentesebb, és az eredmény azonnal észrevehető.